Je mag dan nog de mooiste plant van het land bezitten, toch zal hij dit niet uitstralen vanuit een lelijke misplaatste bloempot.

Of dit de ultieme kringloopvondst is betwijfel ik ten zeerste. Het is al een tijdje geleden dat ik, op een vrije dag, een handvol kringloopcentra afliep voor de ultieme vondst. Eigenlijk te lang geleden. Langs de ene kant zijn deze kringloopbezoekjes pure ontspanning. Langs de andere kant geven ze me zoveel ideeën en inspiratie om met al die afdankertjes aan de slag te gaan. En geloof me, er liggen nog een paar pronkstukjes te wachten om onder handen genomen te worden

Vandaag ging ik echter shoppen uit noodzaak. Enkele van mijn planten en cactussen waren er zo heilig van overtuigd dat ik hen ging stekken, dat ze plots alle kanten begonnen uit te groeien. Vroeger zou ik 2 dingen gedaan hebben. De eerste optie was gewoon niets doen tot de plant zo overwoekerde dat hij als een stuk vuil werd weggesmeten of gewoon dood ging. De tweede optie, die meestal geen optie was, om even naar het tuincentrum te gaan voor een nieuwe bloempot.

Nooit zou ik er vroeger opgekomen zijn om een kijkje te gaan nemen in een tweedehandswinkel, laat staan om thuis te komen met een bloempot in de vorm van een schoen of een hond. En zie hier mijn vondsten van de dag: 5 bloempotten voor nog geen €4, nostalgie inbegrepen. Terwijl ik voor 100% zeker weet, dat ik deze items nooit in een gewone winkel zou gekocht hebben, ben ik er eigenlijk wel blij mee. De vraag welke stek in welk potje past houdt me nog wel even zoet. Het klinkt misschien bevreemdend maar eigenlijk is het pure logica. Je mag dan nog de mooiste plant van het land bezitten, toch zal hij dit niet uitstralen vanuit een lelijke misplaatste bloempot.

Vandaag heb ik geprobeerd de rollen om te draaien. Ik heb getracht mijn gekochte bloempotten, die door iemand anders gedumpt waren, een tweede leven te geven. Een leven dat planten laat stralen en mensen genieten.

Gepost door:dimivr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s